Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RECEPT Kroštule

RECEPT Kroštule

Slastica koja se jede u vrijeme poklada

Hrskava tradicionalna dalmatinska slastica od prženog tijesta najbolja je još topla i posipana šećerom u prahu.Trik je dodavanje alkohola u tijesto kako bi upilo manje ulja pri prženju. U vrijeme poklada, osim krafni, u Dalmaciji se jedu i kroštule.

Sastojci

3jaja

3 žlicejabučnog octa

3 žlicelozovače

3 žliceulja ili 1 žlica svinjske masti

naribana korica 1 limuna

naribana korica 1 naranče

prstohvat soli

400 gbrašna

200 gšećera u prahu

1 lulja

Priprema

Od jaja, lozovače, ulja, octa, korice limuna i naranče, soli i brašna zamijesite tijesto.

Posudu u kojoj je tijesto pokrijte krpom i ostavite da odmori sat vremena. 

U veći lonac ulijte ulje i ostavite da se zagrijava na srednje jakoj vatri do temperature od 180 stupnjeva.

Valjkom ga razvaljajte u pravokutni oblik na debljinu 2 mm. Izrežite tijesto na trakice širine 1,5 cm.

Pržite trakice u ulju do zlatno žute boje. Pečene kroštule izvadite na kuhinjski papir i ostavite kratko da se ocijede od masnoće.

Prije posluživanja ih posipajte šećerom u prahu, piše Index.

Vaša reakcija na temu