Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Renee Olmsted from Pixabay RECEPT Kruh bez kvasca

RECEPT Kruh bez kvasca

Poznat i kao irski kruh

Kruh bez kvasca poznat je i kao irski kruh sa sodom bikarbonom ili jednostavnije soda kruh. Savršene je konzistencije, lijepog izgleda i hrskave korice, a također se lijepo reže u pravilne šnite, piše Recepttura.

Sastojci

450 g glatkog brašna

12 g soli (1 žličica)

12 g šećera (1 žličica)

18 g sode bikarbone (1,5 žličica)

400 ml jogurta (može i kiselo mlijeko ili mlaćenica)

brašno za radnu površinu

Upute

U veću posudu sipati brašno.

Redom dodati sodu bikarbonu, sol i šećer.

Sve kratko promiješati.

Zatim u posudu uliti pola količine jogurta i početi mijesiti tijesto.

Zatim dodati ostatak jogurta.

Ponovo zamijesiti tijesto u što manje pokreta (ako se tijesto predugo mijesi pečeni kruh će biti žilav).

Pobrašniti radnu površinu.

Na nju prebaciti zamiješani kruh i rukama napraviti željeni oblik.

Prebaciti kruh na protvan obložen papirom za pečenje i zarezati ga po vrhu oštrim nožem.

Kruh se peče u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 200 stupnjeva.

Ispečeni kruh ohladiti prije rezanja.

Vaša reakcija na temu