Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Krumpir na francuski način pripremljen u pećnici

RECEPT Krumpir na francuski način pripremljen u pećnici

Jednostavan složenac za odličan ručak

Makar ovo jelo ne vuče svoje korijene iz francuske gastronomije, uvriježen naziv mu jest - krumpir na francuski način, a ovakav način pripreme krumpira bio je izuzetno popularan osamdesetih godina.

Ovaj složenac se vrlo jednostavno priprema, i jako je ukusan, piše Glas Istre.

Sastojci:

1 kg krumpira

5 kuhanih jaja

4 kobasice

750 ml kiselog vrhnja

sol

papar

ulje

Priprema:

Krumpir skuhajte s korom. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.

Istovremeno stavite kuhati jaja i kobasice, pa kad su gotovi, narežite ih na kolutiće.

U nauljeni pleh za pečenje slažite red kuhanog krumpira, pa red kobasica i jaja, pa začinite solju i paprom te prelijte kiselim vrhnjem.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Kao prilog možete poslužiti sezonsku salatu.

Vaša reakcija na temu