Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Lagana tjestenina s tunom i paprikom

RECEPT Lagana tjestenina s tunom i paprikom

Treba vam malo vremena i kulinarskih vještina

Studentski.hr donosi recept za tjesteninu s tunom i paprikom za koju treba malo vremena i kulinarskih vještina.

Ljetno doba i velike vrućine ponekad nas sprječavaju da uopće pomislimo na ustajanje iz kreveta i bilokakve bespotrebne kretnje, a o kuhanju i još višoj temperaturi ne želimo ni misliti. Koliko god bilo vruće i koliko god manjka energije imali, moramo nešto jesti, a mi vam donosimo jednostavan recept za tjesteninu s tunom i povrćem zbog kojeg u kuhinji ne ćete morati provesti više od 15 minuta.

Sastojci (2-3 porcije):

  • limenka tune (najbolje u maslinovom ulju)
  • sok od pola limuna
  • 1 crvena paprika
  • 1 babura
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g mozzarelle
  • 200 – 250 g tjestenine
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, origano, peršin

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu, a nakon što se skuha, procijedite ju te prelijte hladnom vodom da se prohladi i tako ocijeđenu stavite u neku posudu. U posudu s tjesteninom dodajte limenku tune iz koje ste prethodno ocijedili ulje, zatim dodajte sitno nasjeckane paprike, kao i nasjeckanu te ocijeđenu mozzarellu. Sve zajedno prelijte sokom od limuna, maslinovim uljem te na kraju dodajte sol, papar, origano, peršin i protisnuti češnjak. Po želji dodajte druge začine i/ili povrće.

Kada ste dodali sve sastojke, sve zajedno promiješajte i vaše je jelo spremno. U slučaju da niste uspjeli pojesti sve, ostatak spremite u hladnjak i pojedite do kraja dana.

Vaša reakcija na temu