Lazanje sa špinatom i sirom rikotom laganija su, ali ništa manje ukusna verzija ovog popularnoj jela, piše Recepttura.
Sastojci
300 g brašna
3 jaja
sol
maslinovo ulje
par žlica hladne vode
Punjenje za lazanje:
800 grama špinata
250 grama sira ricotta
3 žlice ulja
3 žlice brašna
500 ml mlijeka
peršin, sol
Upute
Umijesiti jaja u kajganu, pa uliti zajedno sa uljem u sredinu brašna. Dodavati lagano brašno i mijesiti da se dobije glatko tijesto. Ako je presuho, dodati malo hladne vode.
Pustiti da tijesto odstoji pola sata.
Za to vrijeme na pari spremiti očišćeni i oprani špinat, te napraviti bešamel umak od zaprške brašna i mlijeka, peršina i soli.
Razvaljati tijesto na veličinu tepsije koju prethodno premažemo uljem, prebacimo u posudu pa slažemo: sloj bešamela, sloj špinata, te žličicom stavljamo ricottu.
Na novi red tijesta stavljamo: sloj bešamela, sloj špinata, ricottu i tako dok ne potrošimo namirnice.
Završni sloj na tijesto je bešamel, čiji se okus može poboljšati sa naribanim tvrdim sirom.
Pečemo u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 220 stupnjeva.