Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Lazanje sa špinatom i ricotta sirom

RECEPT Lazanje sa špinatom i ricotta sirom

Ideja za ručak

Lazanje sa špinatom i sirom rikotom laganija su, ali ništa manje ukusna verzija ovog popularnoj jela, piše Recepttura.

Sastojci

300 g brašna

3 jaja

sol

maslinovo ulje

par žlica hladne vode

Punjenje za lazanje:

800 grama špinata

250 grama sira ricotta

3 žlice ulja

3 žlice brašna

500 ml mlijeka

peršin, sol

Upute

Umijesiti jaja u kajganu, pa uliti zajedno sa uljem u sredinu brašna. Dodavati lagano brašno i mijesiti da se dobije glatko tijesto. Ako je presuho, dodati malo hladne vode.

Pustiti da tijesto odstoji pola sata.

Za to vrijeme na pari spremiti očišćeni i oprani špinat, te napraviti bešamel umak od zaprške brašna i mlijeka, peršina i soli.

Razvaljati tijesto na veličinu tepsije koju prethodno premažemo uljem, prebacimo u posudu pa slažemo: sloj bešamela, sloj špinata, te žličicom stavljamo ricottu.

Na novi red tijesta stavljamo: sloj bešamela, sloj špinata, ricottu i tako dok ne potrošimo namirnice.

Završni sloj na tijesto je bešamel, čiji se okus može poboljšati sa naribanim tvrdim sirom.

Pečemo u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 220 stupnjeva.

Vaša reakcija na temu