Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Lignje s krumpirom pečene u špaheru

RECEPT Lignje s krumpirom pečene u špaheru

Pravi ljetni ručak

Ljeti nam više paše lagana hrana, a danas vam donosimo recept za pravi ljetni ručak. Jednostavan je i brzo se priprema - a ako nemate priliku za kupiti svježe lignje, možete kupiti i smrznute, no prije pripreme svakako ih pustite da se odmrznu.

Sastojci za 4 osobe

500 g liganja

300 g krumpira

1 kapula

3 češnja češnjaka

maslinovo ulje

1 dcl bijelog vina

10 dkg maslina (zelenih i crnih)

mljeveni ružmarin (ili mediteranska mješavina)

sol

papar

pršemula

Priprema:

Lignje očistite, operite i stavite u cjediljku da se ocijede.

Krumpir ogulite i narežite na kockice, a luk narežite na četvrtine ili ploške.

U dublju posudu stavite krumpir, lignje, kapulu, sitno nasjeckani češnjak i masline te začinite po želji ružmarinom, solju i paprom. Dodajte maslinovog ulja i promiješajte tako da svi sastojci budu dobro nauljeni.

Stavite sve u pleh za pečenje i prekrijte aluminijskom folijom.

U pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva pecite oko pola sata, zatim maknite foliju, zalijte sve s 1 dcl bijelog vina te pecite još desetak minuta.

Servirajte na tanjure i dodajte po lignjama i krumpiru malo maslinovog ulja s nasjeckanim peršinom i češnjakom, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu