Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Ljetna salata od mladog krumpira

RECEPT Ljetna salata od mladog krumpira

Lagan obrok

Salata s mladim krumpirom je brz i cjelovit obrok, kao stvoren za vruće ljetne dane. Pripremite ga i 'smažite' u slast, pa brzo na zasluženu siestu, kažu Fini recepti.

Sastojci:

krumpir, 700 g mladog

majoneza, 180 ml light

kiselo vrhnje, 150 g

jaja, 2 tvrdo kuhana

mladi luk, 1

papar, 1 žličica crveni, u zrnu

vlasac, 1 žlica sjeckani

sol

bijeli papar

Upute:

Mladi krumpir operemo, ocijedimo, stavimo u hladnu i posoljenu vodu, a kada voda zavri kuhamo ga 10-15 minuta, te ohladimo pod mlazom hladne vode i osušimo.

Za to vrijeme mladi luk narežemo na kolutiće, tvrdo kuhana jaja na četvrtine, a u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo majonezu, začinimo solju i bijelim paprom, te dobro promiješamo.

Kuhani krumpir prepolovimo i stavimo u zdjelu s umakom od majoneze i kiselog vrhnja, dodamo kolutiće mladog luka, nježno izmiješamo sastojke i po želji stavimo u hladnjak, na sat vremena, da se ohladi.

Ohlađenu salatu premjestimo u zdjelu za posluživanje, preko nje stavimo četvrtine jaja, posipamo crvenim paprom u zrnu i sjeckanim vlascem, te poslužimo.

Vaša reakcija na temu