Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Ljuta i ljepljiva pileća krilca

RECEPT Ljuta i ljepljiva pileća krilca

Brzi ručak

Isprobaj ova odlična, slasna, pikantna i ljepljiva pileća krilca. Mogu biti sjajan ručak, uz neki prilog i/ili salatu, genijalno toplo predjelo ili jednostavna konkretna grickalica uz pivo ispred TV-a...

Možeš ih jesti s najdražim umakom, ali ti on zbog izvanredne marinade neće ni biti potreban. Posluži ih uz pečene krumpire, domaći čips ili jednostavnu kuhanu rižu, piše Miss Gastro.

Sastojci:

8 pilećih krilaca

sol

papar

2 žličice ulja

sok od 2 velike naranče

2 žličice meda

3 žličice soja umaka

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 žličica kajenske papričice u prahu

za serviranje - opcionalno - listići peršina, sezam

Postupak:

Pomiješaj sok od naranče, med, soja sos, nasjeckani češnjak i žličicu kajenske papričice. Prelij krilca, pokrij ih plastičnom folijom i stavi u hladnjak na barem sat vremena.

Pećnicu ugrij na 200 stupnjeva. Krilca izvadi iz hladnjaka i pusti ih da stoje na sobnoj temperaturi dok se pećnica ne zagrije.

Peci krilca otprilike 45 minuta, ovisno o pećnici. 

Preostalu marinadu možeš reducirati i koristiti kao ukusan i ljepljiv umak.

Posluži posuto sezamom i listićima peršina.

Vaša reakcija na temu