Isprobaj ova odlična, slasna, pikantna i ljepljiva pileća krilca. Mogu biti sjajan ručak, uz neki prilog i/ili salatu, genijalno toplo predjelo ili jednostavna konkretna grickalica uz pivo ispred TV-a...
Možeš ih jesti s najdražim umakom, ali ti on zbog izvanredne marinade neće ni biti potreban. Posluži ih uz pečene krumpire, domaći čips ili jednostavnu kuhanu rižu, piše Miss Gastro.
Sastojci:
8 pilećih krilaca
sol
papar
2 žličice ulja
sok od 2 velike naranče
2 žličice meda
3 žličice soja umaka
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1 žličica kajenske papričice u prahu
za serviranje - opcionalno - listići peršina, sezam
Postupak:
Pomiješaj sok od naranče, med, soja sos, nasjeckani češnjak i žličicu kajenske papričice. Prelij krilca, pokrij ih plastičnom folijom i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
Pećnicu ugrij na 200 stupnjeva. Krilca izvadi iz hladnjaka i pusti ih da stoje na sobnoj temperaturi dok se pećnica ne zagrije.
Peci krilca otprilike 45 minuta, ovisno o pećnici.
Preostalu marinadu možeš reducirati i koristiti kao ukusan i ljepljiv umak.
Posluži posuto sezamom i listićima peršina.