Ne znate što ćete za ručak, ali znate da ne želite ništa kalorično ni složeno za pripremu. Novi list donosi recept za manistru s inćunima i krušnim mrvicama. Priprema je jednostavna, s pečenjem cijeli posao traje 25 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
350 g špageta
40 g inćuna u ulju
20 g maslinovog ulja
80 g krušnih mrvica
3 češnja češnjaka
Priprema:
Stavite posudu s vodom na vatru i zakuhajte (ne morate dodavati sol): u njoj će se kuhati tjestenina.
Za to vrijeme u tavu ulijte malo maslinovog ulja, zatim dodajte cijele oguljene režnjeve češnjaka i filete inćuna ocijeđene od ulja. Dodajte žlicu vruće vode iz lonca za tjesteninu kako bi se inćuni otopili.
Trebat će vam oko 10 minuta pa često miješajte.
U zasebnu tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte krušne mrvice i miješajte dok mrvice ne porumene. Skuhajte tjesteninu, ali dvije minute manje no što piše na pakiranju. Izvadite češnjak iz tave, te u umak dodajte špagete, ali ne potpuno ocijeđene.
Sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Spojite špagete i umak te dodate po potrebi vode od kuhanja. Kada je tjestenina gotova, dodajte dio krušnih mrvica pa umiješajte. Po potrebi dodajte još malo vode. Ukrasite završnim posipanjem krušnim mrvicama.