Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Walter Bichler from Pixabay RECEPT Manistra s inćunima i krušnim mrvicama

RECEPT Manistra s inćunima i krušnim mrvicama

Jednostavna priprema

Ne znate što ćete za ručak, ali znate da ne želite ništa kalorično ni složeno za pripremu. Novi list donosi recept za manistru s inćunima i krušnim mrvicama. Priprema je jednostavna, s pečenjem cijeli posao traje 25 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  350 g špageta
  40 g inćuna u ulju
  20 g maslinovog ulja
  80 g krušnih mrvica
  3 češnja češnjaka

Priprema

Stavite posudu s vodom na vatru i zakuhajte (ne morate dodavati sol): u njoj će se kuhati tjestenina.

Za to vrijeme u tavu ulijte malo maslinovog ulja, zatim dodajte cijele oguljene režnjeve češnjaka i filete inćuna ocijeđene od ulja. Dodajte žlicu vruće vode iz lonca za tjesteninu kako bi se inćuni otopili.

Trebat će vam oko 10 minuta pa često miješajte.

U zasebnu tavu ulijte malo maslinovog ulja, dodajte krušne mrvice i miješajte dok mrvice ne porumene. Skuhajte tjesteninu, ali dvije minute manje no što piše na pakiranju. Izvadite češnjak iz tave, te u umak dodajte špagete, ali ne potpuno ocijeđene.

Sačuvajte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Spojite špagete i umak te dodate po potrebi vode od kuhanja. Kada je tjestenina gotova, dodajte dio krušnih mrvica pa umiješajte. Po potrebi dodajte još malo vode. Ukrasite završnim posipanjem krušnim mrvicama.

Vaša reakcija na temu