Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Michael from Pixabay RECEPT Marinirane masline s ružmarinom, češnjakom i limunom

RECEPT Marinirane masline s ružmarinom, češnjakom i limunom

Zasigurno su bolje od onih iz dućana

Bilo da ćete ih poslužiti kao dodatak uz vino i sir, obogatiti blagdanski stol ili ih poslužiti za kojekakvu drugu prigodu, s mariniranim maslinama, jednim od dragulja talijanskog gastronomstva, nema pogreške.

Za ovaj recept biti će vam potrebno, osim kvalitetnih maslina, svega nekoliko sastojaka i deset minuta pripreme, a rezultat će biti još finiji od onih kupovnih. Marinirane masline čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi (staklenci) u hladnjaku do tri mjeseca, piše Novi list.

Sastojci

500 g miješanih maslina bez koštica

4 češnja češnjaka, tanko narezana

2 grančice ružmarina

8-10 grančica timijana

1 list lovora

korica od pola limuna

240 ml maslinovog ulja

1 žličica pahuljica crvenog čilija po želji

Priprema

Stavite masline koje ste prethodno isprali, tanko narezan češnjak, grančice ružmarina i timijana, lovorov list, limunovu koricu i pahuljice čilija u staklenku.

Polako prelijte maslinovim uljem, sve dok masline ne budu potopljene. Zatvorite staklenku i stavite ju u hladnjak na najmanje 48 sati ili do 1 tjedan.

Kada budu spremne, izvadite ih iz hladnjaka te pustite na sobnoj temperaturi barem dva sata.

Vaša reakcija na temu