Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RECEPT Marmelada od barakokula (nešpula)

RECEPT Marmelada od barakokula (nešpula)

Jednostavna priprema

Sezona je barakokula (nešpula). Stabla se ove godine diljem Dalmacije svijaju od količine ploda. Mnogima je žao da propadne, pa razmišljaju o nekom načinu konzervacije. Najjednostavnije je napraviti marmeladu koju tijekom cijele godine možete koristiti tako što ćete je mazati na kruh ili dodavati nekim drugim slasticama, poput palačinki ili pak Sacher torte.

Potrebno vam je

1 kg barakokula bez koštica

50 dkg šećera

1 limun

Priprema

Na laganoj vatri kuhajte voće 15-ak minuta s naribanom korom i sokom jednog limuna, dok ne zapjeni. Potom dodajte šećer i miješajte dok smjesa ne postane gusta. Tijekom kuhanja skidajte pjenu koja se podiže na površinu.

Vaša reakcija na temu