Korejske palačinke od mladog luka idealan su zalogaj kada vam se jede nešto brzo i fino. Tijesto možete pripremiti s jajima ili ako vam je draža veganska varijanta – bez njih. Osim luka, dodati možete i na štapiće narezan celer, gljive ili brokulu. Palačinke narežite na komade i poslužite uz omiljeni umak od jogurta, rajčice ili sojina umaka, piše punkufer.
Sastojci za korejske palačinke:
130 g brašna
1/2 žlice praška za pecivo
3 žlice škrobnog brašna
1 žličica soli
1/4 žličice kurkume
1 i 1/2 žlica sezamova ulja
Povrće:
1 mladi luk
1 mala mrkva
1 ljuta papričica
Priprema palačinki:
U veliku zdjelu za miješanje dodajte sve suhe sastojke. Dobro promiješajte. Miješajući polako ulijevajte vodu dok ne dobijete gustoću tijesta za palačinke. Dodajte sezamovo ulje i zatim promiješajte. Ako je tijesto još uvijek pregusto, možete dodati još 2 - 4 žlice vode.
Očistite i narežite povrće pa ga pomiješajte sa smjesom za palačinke. Zagrijte tavu, dodajte malo ulja za prženje pa ulijte smjesu s povrćem tako da dobijete deblju palačinku. Pecite oko pet minuta na umjerenoj vatri pa okrenite i ponavljajte postupak dok vam ne ponestane smjese. Narežite palačinke na komade i poslužite s umakom prema želji.