Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Philippe Murray-Pietsch / Unsplash RECEPT Mekane slane palačinke

RECEPT Mekane slane palačinke

Ne treba vam puno sastojaka

Korejske palačinke od mladog luka idealan su zalogaj kada vam se jede nešto brzo i fino. Tijesto možete pripremiti s jajima ili ako vam je draža veganska varijanta – bez njih. Osim luka, dodati možete i na štapiće narezan celer, gljive ili brokulu. Palačinke narežite na komade i poslužite uz omiljeni umak od jogurta, rajčice ili sojina umaka, piše punkufer.

Sastojci za korejske palačinke:

130 g brašna

1/2 žlice praška za pecivo

3 žlice škrobnog brašna

1 žličica soli

1/4 žličice kurkume

1 i 1/2 žlica sezamova ulja

Povrće:

1 mladi luk

1 mala mrkva

1 ljuta papričica

Priprema palačinki

U veliku zdjelu za miješanje dodajte sve suhe sastojke. Dobro promiješajte. Miješajući polako ulijevajte vodu dok ne dobijete gustoću tijesta za palačinke. Dodajte sezamovo ulje i zatim promiješajte. Ako je tijesto još uvijek pregusto, možete dodati još 2 - 4 žlice vode.

Očistite i narežite povrće pa ga pomiješajte sa smjesom za palačinke. Zagrijte tavu, dodajte malo ulja za prženje pa ulijte smjesu s povrćem tako da dobijete deblju palačinku. Pecite oko pet minuta na umjerenoj vatri pa okrenite i ponavljajte postupak dok vam ne ponestane smjese. Narežite palačinke na komade i poslužite s umakom prema želji.

Vaša reakcija na temu