Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Mileram torta sa šumskim voćem

RECEPT Mileram torta sa šumskim voćem

Kremasta fantazija

Možda ste je radili sami, a možda se na vašem tanjuru našla na nekim proslavama. U svakom slučaju, mileram-torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi svoje najdraže tom slasticom, u nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice.

Na svom blogu Nataša je objavila recept za mileram-tortu sa šumskim voćem, a kao njezinu veliku prednost istaknula je činjenicu da se pripremljene smjese odmah spoje i zajedno peku, pa nakon hlađenja trebate samo staviti preljev i torta je gotova, piše Zadovoljna.

Sastojci:

Tijesto

250 grama brašna

100 grama šećera

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

80 grama margarina ili maslaca

1 jaje

Krema

500 ml mlijeka

2 pudinga od vanilije

200 grama šećera

800 grama milerama

Ostalo

koristite voće po želji (Nataša je koristila 500 grama smrznutog šumskog voća koje nije odmrzavala)

1 preljev za tortu

malo šlaga za dekoraciju

po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom

Priprema:

U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.

Tijesto razvaljajte na masnom papiru.

Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne, lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.

Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.

U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust.

Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.

Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.

Odmah možete složiti i željeno voće.

Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.

Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.

Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

Vaša reakcija na temu