Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Minhenski odrezak

RECEPT Minhenski odrezak

Poslužite s restanim krumpirom ili pireom

Münchner schnitzel je zanimljiva varijacija na temu poznatog bečkog odreska. Minhenski recept traži dodatak senfa i hrena, kojima se premazuju tanki teleći odresci prije nego što se oblože brašnom, jajima i krušnim mrvicama da bi se pržili u maslacu dok ne uhvate zlatno smeđu boju.

Umjesto teletine možete upotrijebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restanim krumpirom ili pireom. Nijemci katkada na tanjur stave i pokoju krišku limuna. Odlično će pasati i salata, kao i pivo. Imate li pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu, piše Punkufer.

Sastojci:

- 8 tankih telećih odrezaka

- 8 žličica senfa

- 8 žličica hrena

- 6 žlica brašna

- 3 jaja

- 2 žlice mlijeka

- 300 g krušnih mrvica

- maslac (najbolje pročišćeni)

- sol, papar

Priprema:

1. Odreske začinite solju i paprom pa prema potrebi istucite batom. Stavite brašno u tanjur, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuru i u treći tanjur stavite krušne mrvice.

2. Odreske s jedne strane premažite žličicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite žličicom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.

3. U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.

Vaša reakcija na temu