Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Mladi krumpir s pancetom

RECEPT Mladi krumpir s pancetom

Ručak koji ćete obožavati

Mladi krumpir s pancetom, ručak je kojeg ćete obožavati, a za njegovu pripremu potrebno je jako malo vemena i novca. Recept donosi Dnevno.

Sastojci:

mladi krumpir

suhi začini

maslinovo ulje

ružmarin

papar

malo maslaca

Sastojci za preljev:

kiselo vrhnje

jogurt

majoneza

češnjak (svježi izgnječeni ili u prahu)

sol

mljevena ljuta paprika

tvrdi naribani sir

panceta

Priprema:

Operite i ogulite krumpir te ga obrišite krpom. U jednu posudu stavite krumpir i prelijte ga maslinovim uljem. Dodajte suhe začine ili sol, ružmarin i papar. Promiješajte pa stavite u nauljen lim za pečenje u koji ste dodali nekoliko listića maslaca i malo vode.

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Pancetu isjeckajte na sitno pa je blago popržite i ostavite sa strane. Pomiješajte malo vrhnja, dodajte jogurt i majonezu te ostatak začina.

Preljev prelijte preko ispečenih mladih krumpira pa naribajte tvrdi sir i pospite prženom pancetom.

Vaša reakcija na temu