Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Muffini od jabuka i zobenih pahuljica

RECEPT Muffini od jabuka i zobenih pahuljica

Zdravija verzija

Siječanj je pravi mjesec da se okrenemo nešto zdravijim varijantama obroka. Iako zimi ponuda povrća i voća nije ni izdaleka tako oblina kao ljeti ili na proljeće, to ne znači da sezonskim namirnicama ne možete pripremiti zdrave i ukusne obroke. Jabuka iz ekološkog uzgoja ubraja se u zdravu zimsku namirnicu. Ideju za recept posudili smo od Centarzdravlja.

Sastojci:

1,5 šalica brašna

1 žličica sode bikarbone

1/2 žličice soli

1,5 žličica cimeta

1/4 žličice muškatnog oraščića

1/2 šalice rastopljenog maslaca

1/4 šalice smeđeg šećera

1/2 šalice soka od jabuke

2 jaja

3 šalice zobenih pahuljica

2 nasjeckane jabuke

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170°C. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice. U zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić. U drugu zdjelu stavite maslac i šećer i miješajte dok smjesa ne postane pahuljasta. Dodajte sok od jabuke i jaja i dobro promiješajte. Sjedinite suhe i mokre sastojke, dodajte zobene pahuljice i jabuke i lagano promiješajte. Napunite košarice i pecite 20 minuta.

Vaša reakcija na temu