Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Musaka, savršen ručak

RECEPT Musaka, savršen ručak

Hrvatska verzija

Ovaj musaka recept savršen je izbor za ručak koji će svi željno dočekati. Evo recepta iz 'Večere za 5 na selu'.

Musaka se može pripremati na razne načine. Po originalnoj grčkoj recepturi, trebaju se koristiti namirnice kao što su patlidžan i janjetina, ali u našim je krajevima ipak najpoznatija ona s krumpirom i mljevenim mesom. U nastavku saznajte kako napraviti klasičan musaka recept u 'hrvatskoj varijanti'.

Za pripremu vam je potrebno: 

600 g miješanog mljevenog mesa 

1,5 kg krumpira 

1 glavica luka 

1 žlica crvene mljevene paprike 

2 kisela vrhnja 

2 jaja 

sol, papar

ulje 

Priprema: 

Najprije stavite u vodu kuhati krumpir (kada vilica kroz njega bude lagano prolazila, znat ćete da je gotov). U međuvremenu očistite luk te na narežite na sitne komade. U tavi zagrijte malo ulja pa ubacite luk te ga lagano popržite. 

Sada je vrijeme da u luk ubacite i mljeveno meso pa sve zajedno dinstajte na laganoj vatri i uz stalno miješanje. Posolite i popaprite po želji, a onda dodajte i crvenu papriku. 

Kada se kuhani krumpir ohladi, narežite na ga kolutove koje ćete potom ubaciti u pleh koji ste prethodno premazali uljem. Na sloj krumpira potom složite sloj mljevenog mesa, a na meso ponovno poslažite krumpir. 

U posudi umutite jaja te u njih dodajte malo soli, ubacite i kiselo vrhnje te sve dobro sjedinite u jednoličnu smjesu. Potom je prelijte po krumpiru i jelo je spremno za pečenje. 

Pleh ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 40 minuta. Ovaj musaka recept savršen je izbor za ručak koji će svi željno dočekati. 

Vaša reakcija na temu