Ovaj musaka recept savršen je izbor za ručak koji će svi željno dočekati. Evo recepta iz 'Večere za 5 na selu'.
Musaka se može pripremati na razne načine. Po originalnoj grčkoj recepturi, trebaju se koristiti namirnice kao što su patlidžan i janjetina, ali u našim je krajevima ipak najpoznatija ona s krumpirom i mljevenim mesom. U nastavku saznajte kako napraviti klasičan musaka recept u 'hrvatskoj varijanti'.
Za pripremu vam je potrebno:
600 g miješanog mljevenog mesa
1,5 kg krumpira
1 glavica luka
1 žlica crvene mljevene paprike
2 kisela vrhnja
2 jaja
sol, papar
ulje
Priprema:
Najprije stavite u vodu kuhati krumpir (kada vilica kroz njega bude lagano prolazila, znat ćete da je gotov). U međuvremenu očistite luk te na narežite na sitne komade. U tavi zagrijte malo ulja pa ubacite luk te ga lagano popržite.
Sada je vrijeme da u luk ubacite i mljeveno meso pa sve zajedno dinstajte na laganoj vatri i uz stalno miješanje. Posolite i popaprite po želji, a onda dodajte i crvenu papriku.
Kada se kuhani krumpir ohladi, narežite na ga kolutove koje ćete potom ubaciti u pleh koji ste prethodno premazali uljem. Na sloj krumpira potom složite sloj mljevenog mesa, a na meso ponovno poslažite krumpir.
U posudi umutite jaja te u njih dodajte malo soli, ubacite i kiselo vrhnje te sve dobro sjedinite u jednoličnu smjesu. Potom je prelijte po krumpiru i jelo je spremno za pečenje.
Pleh ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 40 minuta. Ovaj musaka recept savršen je izbor za ručak koji će svi željno dočekati.