Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Shourav Sheikh from Pixabay RECEPT Najbolji domaći hamburgeri

RECEPT Najbolji domaći hamburgeri

Jednostavno i ukusno

Ako želite pripremiti sočne i ukusne hamburgere kod kuće, ovaj recept je sve što vam treba! Zaboravite na brzu hranu i napravite domaće hamburgere koji će oduševiti vašu obitelj i prijatelje. Uz kvalitetne sastojke i malo truda, dobit ćete savršeno pečeno meso u mekanom pecivu s omiljenim dodacima. 

Sastojci (za 4 hamburgera): 

- 500 g mljevene junetine (po mogućnosti s 15-20% masnoće) 

- 1 žličica soli 

- ½ žličice svježe mljevenog papra 

- 1 žličica češnjaka u prahu 

- 1 žličica luka u prahu 

- 1 žlica Worcestershire umaka (po želji) 

- 1 žlica maslinovog ulja (za premazivanje) 

Dodatno

- 4 hamburger peciva 

- 4 kriške sira (cheddar, gouda ili po izboru) 

- Listovi zelene salate 

- Rajčica, narezana na ploške 

- Luk, narezan na kolutove 

- Kiseli krastavci, narezani na tanke ploške 

- Umaci (majoneza, kečap, senf ili BBQ umak) 

Priprema: 

1. Priprema mesa: 

U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i Worcestershire umak. Lagano promiješajte rukama, ali pazite da ne previše gnječite meso kako bi hamburgeri ostali sočni. 

2. Oblikovanje pljeskavica: 

Smjesu podijelite na četiri jednaka dijela i oblikujte pljeskavice. Svaka bi trebala biti malo veća od promjera peciva jer se skupljaju tijekom pečenja. U sredinu svake pljeskavice lagano utisnite malu udubinu prstima – to pomaže da ostanu ravne prilikom pečenja. 

3. Pečenje: 

Zagrijte roštilj, grill tavu ili običnu tavu na srednje jakoj vatri. Lagano premažite pljeskavice maslinovim uljem i pecite ih 3-4 minute sa svake strane za srednje pečen hamburger, ili dulje ako želite potpuno pečeno meso. Posljednju minutu stavite krišku sira na svaku pljeskavicu i pokrijte poklopcem da se sir lijepo otopi. 

4. Priprema peciva: 

Dok se meso peče, prepolovite peciva i kratko ih prepecite na tavi ili roštilju dok ne postanu lagano hrskava. 

5. Slaganje hamburgera: 

Na donju polovicu peciva stavite umak po izboru, zatim list salate, pljeskavicu sa sirom, rajčicu, luk i kisele krastavce. Poklopite gornjom polovicom peciva i lagano pritisnite. 

6. Posluživanje: 

Poslužite hamburgere uz hrskave pečene krumpiriće, coleslaw salatu ili klasične pržene krumpiriće. 

Uživajte u domaćim hamburgerima koji su sočni, ukusni i puno bolji od bilo kojeg fast fooda!

Vaša reakcija na temu