Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Najbolji domaći umak za pizzu

RECEPT Najbolji domaći umak za pizzu

Nijedan kupovni ne može se mjeriti s njim

Ako planiraš goste oduševiti pizzom, domaći umak od rajčice značajno će ti povećati šanse. Gotov je za otprilike 20 minuta, a okus je nenadmašan. 

Budući da su sastojci dostatni za pripremu poveće količine umaka, dio možeš zamrznuti. Kad se ohladi, prebaci ga u plastičnu posudu i čuvaj u zamrzivaču do 3 mjeseca. Izvadi ga večer prije no što planiraš peći pizzu i pusti da se odmrzne u hladnjaku, piše Miss Gastro.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice nasjeckanog luka

3 režnja češnjaka

50 g paste od rajčice

800 g sjeckane rajčice iz konzerve

1 žličica origana

1 žličica šećera

1 žličica soli

Postupak:

Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi pa poprži nasjeckani luk i češnjak.

Nakon otprilike 5 minuta, kad luk i češnjak omekšaju, dodaj pastu od rajčice i dobro promiješaj. 

Nakon minute,  kad pasta poprimi malo tamniju boju, dodaj sve preostale sastojke. 

Pričekaj da umak proključa, a zatim smanji vatru i kuhaj još 15-ak minuta.

Kad se umak malo zgusne, isprobaj i dodatno začini po potrebi. 

Vaša reakcija na temu