Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Kira from Pixabay RECEPT Najbrži trik za pečenje krumpira u kori

RECEPT Najbrži trik za pečenje krumpira u kori

Za svega 15 minuta

Običan krumpir neiscrpno je vrelo kulinarske inspiracije - kuhamo ga, pržimo, pirjamo i pečemo.

Ako ga želimo termički obraditi u kratkom vremenu – primjerice za 20-ak minuta, režemo ga na manje komade, dok za pečenje u komadu u pećnici trebamo izdvojiti i po sat vremena.

Srećom, uz pomoć modernih kuhinjskih pomagala razvijene su tehnike za bržu termičku obradu cijelog krumpira u kori. Krumpir se prvo skuha i omekša u mikrovalnoj pećnici, a potom dovrši u fritezi na vrući zrak.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, krumpir možete skuhati i u vodi u običnom loncu, no za to će vam biti potrebno više vremena.

Kako ispeći krumpiru u kori u 15 minuta, donosi Punkufer.

Operite cijeli krumpir i dobro ga posušite papirnatim ručnikom ili pamučnom krpom.

Vilicom ispikajte površinu krumpira na nekoliko mjesta.

Stavite krumpir u mikrovalnu pećnicu na 5 minuta. Okrenite krumpir i ostavite ga u mikrovalnoj pećnici još pet minuta.

Krumpir pažljivo premažite s malo biljnog ulja, posolite i popaprite i stavite u fritezu na vrući zrak na 200 Celzijevih stupnjeva oko pet minuta kako bi postao hrskav.

Krumpir u kori pažljivo razrežite po pola, te nadjenite namirnicama po želji. Obavezno stavite komadić maslaca i nešto naribanog sira. Možete dodati i pržene komadiće slanine, komadiće ljute kobasice, vrhnje i različito povrće.

Vaša reakcija na temu