Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Najčokoladniji browniesi u svemiru

RECEPT Najčokoladniji browniesi u svemiru

Lako se pripremaju

Martha Stewart, neprikosnovena kraljica pripreme slastica, zna kako pripremiti najbolje browniese na svijetu – sočne, čokoladne i neodoljive. Njezina tajna leži u sastojku koji na prvi pogled djeluje neobično, ali podiže okus na sasvim novu razinu: instant espresso u prahu.

Svjetski poznata kuharica naglašava da on služi kao neočekivani dodatak koji browniese čini tako fantastičnima okusom. Okus espressa nije previše dominantan, samo je suptilan u pozadinskoj aromi i, zahvaljujući maloj količini, zajamčeno neće izazvati besane noći. Instant espresso u prahu još pojačava okus čokolade. Ovaj mali detalj čini razliku i osigurava posebno aromatičan rezultat, piše Novi list.

Sastojci:

175 g crne čokolade, nasjeckane
115 g maslaca, plus malo za podmazivanje kalupa
2 velika jaja
200 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
85 g brašna, prosijanog
1 prstohvat soli
1 žličica instant espresso praha

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Četvrtasti kalup (cca 20 × 20 cm) malo namastite i dno obložite papirom za pečenje. Polako otopite maslac i nasjeckanu čokoladu u vatrostalnoj posudi na pari, redovito miješajući. Nakon što se sve otopi, ostavite da se malo ohladi. U velikoj zdjeli za miješanje tucite jaja, šećer i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Lagano ohlađenu smjesu čokolade i maslaca dodajte u smjesu jaja i šećera uz stalno miješanje.

Pomiješajte brašno, sol i prah za espresso u posebnoj posudi. S pomoću lopatice nježno umiješajte suhe sastojke u čokoladnu smjesu dok se ne sjedine i sve postane glatko. Ulijte tijesto u pripremljen kalup i poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 do 30 minuta, dok gornji dio ne postane čvrst, ali sredina još uvijek izgleda lagano vlažna. Provjerite čačkalicom, na njoj bi još uvijek trebalo biti vlažnih mrvica. Izvadite browniese iz pećnice i ostavite ih da se potpuno ohlade u kalupu. Zatim ih izvadite, narežite na kvadrate i poslužite.

Vaša reakcija na temu