Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Najkremastija tjestenina sa sirom

RECEPT Najkremastija tjestenina sa sirom

Treba vam samo jedna posuda za njezinu pripremu

Najlakši recept za najkremastiju tjesteninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda, donosi Zadovoljna. Čak se i tjestenina kuha u tavi, zajedno s umakom od parmezana, mlijeka i češnjaka.

Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radiparmezanom, neće biti preteška ni premasna.

Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta.

SASTOJCI (ZA ČETIRI PORCIJE):

1 žlica maslinova ulja

4 češnja češnjaka (samljevenog)

5 dl pilećeg temeljca

3 dl mlijeka (ili više po želji)

2 žlice neslanog maslaca

30 dag tjestenine fetuccini ili spaghetti

sol i svježe mljeveni papar

oko 40 grama parmezana

2 žlice isjeckanog peršina

PRIPREMA:

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte češnjak te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris.

Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite solju i paprom.

Kada zavrije, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 10 minuta. Umiješajte parmezan. Ako je umak previše gust, dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću. Tjesteninu po želji ukrasite peršinom te poslužite toplu.

Vaša reakcija na temu