Limoncello limunada je odličan aperitiv, ali i digestiv. Zapravo, možete ga ispijati kad god poželite. Kao što ime daje naslutiti riječ je o limunadi koja se oplemenjuje s talijanskim likerom od limuna – Limoncellom.
Limunadu možete sami napraviti ili se poslužiti onom kupovnom iz boce kako biste skratili cijeli postupak. Sami vrlo lako možete napraviti sirup od limuna, a nemojte zaboraviti niti dodati votku od limuna – ona ovom koktelu daje posebnu dubinu okusa.
Sve zajedno izblendajte s nešto leda – i spremni za uživanje u Limoncello limunadi, piše punkufer.
Sastojci:
Led
120 ml Limoncella
120 ml limunade
65 ml vruće vode
50 g šećera
30 ml votke od limuna
5 žlica svježe iscijeđenog soka limuna
kriške limuna za posluživanje
Priprema:
Napravite sirup od limuna: u malom lončiću pomiješajte šećer, 5 žlica svježe iscijeđenog soka limuna i 65 ml vruće vode. Miješajte sve zajedno dok se šećer ne rastopi. Pustite da se dobivena tekućina lagano ohladi.
U blender stavite led, limunadu, Limoncello, votku i 30 ml dobivenog sirupa od limuna.
Pulsirajte dok se sastojci ne sljube i ne dobijete piće nalik na slushie.
Prelijte piće u čašu i ukrasite s kriškom limuna.
Živjeli!