Ovo je najsočniji banana kruh koji ćete ikad probati! A tako je lagan za napraviti. Slijedite Indexov recept i uživajte.
Sastojci:
120 g otopljenog maslaca
100 g šećera
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
180 g glatkog brašna
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
240 g kiselog vrhnja
150 g sjeckanih oraha
2 zrele banane, narezane
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Podmažite kalup za kruh veličine 22x12,5 cm.
U velikoj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Dodajte jaja i vaniliju te umutite. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol te ulijte smjesu maslaca i sjedinite u glatku smjesu.
Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, orahe i zgnječene banane. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.
Pecite na 175 stupnjeva 60-65 minuta. Kako bi bili sigurni da je sredina kruha pečena zabodite čačkalicu, ako izađe suha kruh je pečen.
Ohladite kruh u kalupu 10 minuta te ga zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.