Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Najsočniji kruh od banana ili kako se najlakše riješiti prezrelih

RECEPT Najsočniji kruh od banana ili kako se najlakše riješiti prezrelih

Jednostavno se priprema

Ovo je najsočniji banana kruh koji ćete ikad probati! A tako je lagan za napraviti. Slijedite Indexov recept i uživajte.

Sastojci:

120 g otopljenog maslaca

100 g šećera

2 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

180 g glatkog brašna

1 žličica sode bikarbone

½ žličice soli

240 g kiselog vrhnja

150 g sjeckanih oraha

2 zrele banane, narezane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Podmažite kalup za kruh veličine 22x12,5 cm.

U velikoj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Dodajte jaja i vaniliju te umutite. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol te ulijte smjesu maslaca i sjedinite u glatku smjesu.

Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, orahe i zgnječene banane. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.

Pecite na 175 stupnjeva 60-65 minuta. Kako bi bili sigurni da je sredina kruha pečena zabodite čačkalicu, ako izađe suha kruh je pečen.

Ohladite kruh u kalupu 10 minuta te ga zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.


Vaša reakcija na temu