Ukusne su i super osvježavajuće. U receptu koji predlažemo za dobivanje svježijeg okusa odlučili smo koristiti listiće mente koji zajedno s breskvama daju boju i okus.
Ako volite nježniji okus, lako ih možete izostaviti ili smanjiti količinu.
Ukoliko nemate kalupe, staklenke od jogurta možete reciklirati i koristiti drvene štapiće od drugih dobro očišćenih sladoleda ili uzeti nove.
Da biste ih mogli umetnuti okomito morat ćete staklenke napuniti smjesom i staviti ih u zamrzivač na najmanje pola sata, za to vrijeme će se površina smrznuti i tada ćete moći umetnuti štapić tako da ostaje ravno.
Sastojci:
100 g sirupa od mente
300 g vode
200 g već očišćenih breskvi
2 listića mente
Priprema:
Pomiješajte sirup s vodom, a breskve i listiće mente stavite u sjeckalicu i usitnite ih u pire.
Sada stavite malo pirea ili vode sa sirupom mente na dno kalupa ili staklenke i stavite u zamrzivač.
Nakon nekih trideset/četrdeset minuta izvadite ih i dodajte još malo smjese, izmjenjujući okuse, pa tamo gdje je bio pire dodajte vodu s sirupom mente i obrnuto.
Tako nastaviti dok se staklenke ne napune do vrha, stavite ih u zamrzivač i nakon otprilike pola sata izvadite i ubacite štapić.
Ponovno stavite u zamrzivač i pričekajte da se potpuno smrzne.
Kada ih budete željeli konzumirati, samo zagrijte staklenku rukom i izvucite ledenu lizalicu pomoću štapića, piše Novi list.