Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Napravite domaće ledene lizalice od breskve i mente

RECEPT Napravite domaće ledene lizalice od breskve i mente

Ukusne su i odlično gase žeđ

Ukusne su i super osvježavajuće. U receptu koji predlažemo za dobivanje svježijeg okusa odlučili smo koristiti listiće mente koji zajedno s breskvama daju boju i okus.

Ako volite nježniji okus, lako ih možete izostaviti ili smanjiti količinu.

Ukoliko nemate kalupe, staklenke od jogurta možete reciklirati i koristiti drvene štapiće od drugih dobro očišćenih sladoleda ili uzeti nove.

Da biste ih mogli umetnuti okomito morat ćete staklenke napuniti smjesom i staviti ih u zamrzivač na najmanje pola sata, za to vrijeme će se površina smrznuti i tada ćete moći umetnuti štapić tako da ostaje ravno.

Sastojci:

100 g sirupa od mente

300 g vode

200 g već očišćenih breskvi

2 listića mente

Priprema

Pomiješajte sirup s vodom, a breskve i listiće mente stavite u sjeckalicu i usitnite ih u pire.

Sada stavite malo pirea ili vode sa sirupom mente na dno kalupa ili staklenke i stavite u zamrzivač.

Nakon nekih trideset/četrdeset minuta izvadite ih i dodajte još malo smjese, izmjenjujući okuse, pa tamo gdje je bio pire dodajte vodu s sirupom mente i obrnuto.

Tako nastaviti dok se staklenke ne napune do vrha, stavite ih u zamrzivač i nakon otprilike pola sata izvadite i ubacite štapić.

Ponovno stavite u zamrzivač i pričekajte da se potpuno smrzne.

Kada ih budete željeli konzumirati, samo zagrijte staklenku rukom i izvucite ledenu lizalicu pomoću štapića, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu