Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bernhard Post from Pixabay RECEPT Neodoljivo sočna pečena piletina

RECEPT Neodoljivo sočna pečena piletina

Dovoljan je samo jedan dodatak

Pečenu piletinu možemo pripremiti na razne načine, no ako želite biti sigurni da će biti savršeno sočna, samo dodajte - limune.

Slavna britanska kuharica Mary Berry podijelila je recept za piletinu koja je neodoljivo sočna i brzo pečena - savršena za obiteljski ručak ili večernju gozbu s prijateljima, prenosi T-portal.

Kako pripremiti sočnu pečenu piletinu?

Priprema se u jednoj tavi pa ne morate brinuti niti oko puno suđa, laka je za izradu i pečena u pećnici za manje od jednog sata.

Ključ za postizanje sočnosti je u limunovom soku, koji transformira svako jelo, a posebno se lijepo slaže s piletinom koju čini mekanom, sočnom i aromatičnom.

Sastojci:

1 kg oguljenog krumpira narezanog na kockice
Tri žlice maslinovog ulja
Jedan veliki luk narezan na kolutiće
Dva protisnuta češnja češnjaka
Šest komadića dimljene slanine narezane na komade od 1 cm
Šest pilećih bataka
Šest pilećih karabataka
Pet konzerviranih limuna narezati na četvrtine
Pola žličice paprike
Tri deblje narezane tikvice
Jedna limenka od 200 g maslina punjenih inćunima - ocijeđenih
Sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C (200°C s ventilatorom). Krumpir stavite u veliki pleh za pečenje, pokapajte ga s dvije žlice ulja i miješajte dok se ne ujednači. Zatim dodajte luk, češnjak, slaninu i komade piletine, dobro miješajući sve.

Dodajte limune na pladanj i obilno začinite, počevši s obilatim posipanjem paprike. Stavite lim u pećnicu na 40 minuta da se zapeče.

Za to vrijeme u posebnoj zdjeli prelijte tikvice s preostalim uljem, začinite ih solju i paprom.

Vaša reakcija na temu