Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Njoke s rajčicom i gorgonzolom

RECEPT Njoke s rajčicom i gorgonzolom

Jelo gotovo u pola sata

Ljubitelj ste njoka i volite umak od rajčica, ali i umak od sira gorgonzole i ne znate što biste radije. Evo rješenja za vaš problem, u isto vrijeme pripremite oba umaka i istovremeno uživajte u njima. Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 30 minuta, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

500 g njoki

250 g pelati rajčice

60 g sira gorgonzola

1 luk

2 režnja češnjaka

1 žlica smeđeg šećera

1 žlica sušenog bosiljka

1 žlica sjeckanog peršina

40 g maslaca

120 ml vrhnja za kuhanje

2 žlice sir ribanca

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Pelat rajčicu očistimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 2-3 minute prženja dodamo smeđi šećer i pričekamo 1-2 minute da se počne karamelizirati.

Zatim dodamo narezane pelat rajčice, sušeni bosiljak, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.

U zasebnu ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sir gorgonzolu i povremeno miješajući, oba umaka kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Kuhane njoke ocijedimo, jednu polovicu dodamo u umak od rajčice i promiješamo, a drugu polovicu u umak od gorgonzole, posipamo sjeckanim peršinom te također promiješamo.

Na tanjure raporedimo njoke s dvije vrste umaka i poslužimo.

Vaša reakcija na temu