Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Nutella torta

RECEPT Nutella torta

Potrebna su vam samo dva sastojka

Jeste li znali da slasnu tortu možete napraviti i od samo dva sastojka? Punkufer donosi recept za tortu od Nutelle i jaja koja zahtijeva malo više pažnje i truda, ali pruža bogatstvo okusa.

Nutella torta - sastojci:

250 g Nutelle ili nekog sličnog namaza na bazi lješnjaka

5 jaja

Nutella torta - priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Razbijte jaja u posudi te ih stavite u mikser na otprilike 5 do 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. U suprotnom vam torta neće uspjeti.

Omekšajte Nutellu u mikrovalnoj pećnici. Da biste postigli ovaj cilj, dovoljno je staviti ovaj fini namaz u mikrovalnu pećnicu na oko 20 sekundi.

U rastopljenu Nutellu polako dodajte istučena jaja i nježno ih umiješajte u kremu. Torta vam neće uspjeti ako pregrubo izmiješajte sastojke.

Prebacite smjesu u prethodno namašćeni lim za pečenje i pecite oko 25 minuta. Dobro ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu