Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Omlet po receptu Marthe Stewart

RECEPT Omlet po receptu Marthe Stewart

Ukusan, brz i zdrav obrok

Omlet je ukusan, brz i zdrav obrok, idealan za lagani doručak, užinu, ručak ili pak večeru. Pravilno pripremljen, izvana bi trebao biti zlatno-žute boje, a iznutra kremast i mekan.

Uz to što je ukusan i hranjiv, omlet je i jedno od onih brzinskih jela za čiju ćeš pripremu trebati izdvojiti 10-ak minuta. Mogućnosti i kombinacije pripreme omleta su bezbrojne, piše Miss Gastro.

Svaki chef i gastro entuzijast ima svoj recept za omlet, pa tako i Martha Stewart koja već desetljećima jaja priprema s maslacem i peršinom! Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu.

Sastojci

jaje 3 kom

voda 1 žličica

maslac 1 žlica

listići svježeg peršina 1 žlica

sol 2 prstohvat

svježe mljeveni crni papar 1 prstohvat

Postupak

Pjenjačom dobro pomiješaj jaja, vodu i sol. 

Kad se sjedini, dodaj maslac i peršin.

Zagrij tavicu, rastopi malo maslaca i dodaj jaja. Ne diraj smjesu desetak sekundi, a zatim vilicom miješaj otprilike pola minute. Cilj je da već ispečeni dio na rubovima pomiješaš s tekućim jajima u sredini tavice. 

Kad se ispeče, ugasi vatru, zarolaj omlet i prebaci ga na tanjur.

Ako pripremaš doručak za više ljudi, nemoj samo povećati količinu jaja i sve ubaciti u tavicu jer rezultat definitivno neće biti jednak. Obavezno napravi svaki omlet zasebno, zarolaj ga, stavi na topli tanjur i tako izbjegni hlađenje.

Vaša reakcija na temu