Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa

RECEPT Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa

Jednostavna i brza slastica

Laura Roman s bloga La Vie Shobaine ima rješenje za toplo vrijeme! Isprobaj njezin recept za kocke od čokolade i kokosa!

Osvježenje pronađite u hladnim kockama od čokolade i kokosa. Ovaj genijalan ljetni kolač vrlo je jednostavan za pripremu, ne sadrži gluten i odličan je izbor kad poželiš osvježenje u obliku deserta, piše Miss Gastro .

Sastojci

tamna čokolada 160 g

maslac 35 g

jaje 2 kom

sol 1 prstohvat

vanilin šećer 1 kom

kokosovo brašno 30 g

prašak za pecivo 10 g

prašak za puding - kokos 1 kom

mlijeko 1 l

šećer kristal 5 žlica

naribani kokos 100 g

Postupak

Otopi čokoladu s maslacem. Odvoji bjelanjke, dodaj prstohvat soli u njih pa ih istuci u čvrsti snijeg. Stavi sa strane. Žumanjke umuti sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodaj otopljenu čokoladu pa sve dobro sjedini.

U smjesu čokolade i žumanjaka umiješaj kokosovo brašno i prašak za pecivo. Naposlijetku, laganim pokretima umiješaj i snijeg od bjelanjaka. Prelij tijesto u namašćeni kalup te peci na 180 stupnjeva 20 minuta.

U međuvremenu, skuhaj puding od kokosa. Mlijeko stavi grijati na laganu vatru, a prašak za puding i šećer dobro umuti s malo mlijeka. Dodaj u vruće mlijeko i kuhajte dok se puding ne zgusne.

Kada je biskvit gotov, i puding se malčice prohladio, prelij puding preko biskvita. Pusti kolač na sobnoj temperaturi da se malo prohladi. Po površini pospi ribani kokos i stavi hladiti u hladnjak na barem 4 sata. 

Vaša reakcija na temu