Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Parfe od čokolade

RECEPT Parfe od čokolade

Lagan i prozračan

Koje god godišnje doba bilo, koji god dio dana bio, čokolada je uvijek dobrodošla. Teške i zasitne čokoladne kombinacije prepustit ćemo jeseni i zimi, a sada Fini recepti donose nešto posve drugačije – sasvim lagano i prozračno – čokoladni parfe.

Sastojci:

čokolada za kuhanje, 200 g

kava, 50 ml crne

želatina, 20 g instant

jaja, 2

vrhnje za šlag, 400 ml

džem od šumskog voća, 120 g

podloga za tortu, 1

Upute:

U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi.

Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag.

Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća.

Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo.

Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.

Vaša reakcija na temu