Pastu all'arrabbiata je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete.
Sastojci
180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)
200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)
1 crvena čili papričica
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
soli po ukusu
peršin po ukusu
Priprema
U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.
Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.
Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.
Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.
Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.
Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i - za one koji to vole - s malo naribanog sira pecorina romana, piše Novi list.