Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pasta all'arrabbiata

RECEPT Pasta all'arrabbiata

Poznato rimsko jelo i odličan klasik intenzivnog okusa

Pastu all'arrabbiata je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete.

Sastojci

180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)

200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)

1 crvena čili papričica

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 režanj češnjaka

soli po ukusu

peršin po ukusu

Priprema

U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.

Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.

Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.

Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.

Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.

Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i - za one koji to vole - s malo naribanog sira pecorina romana, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu