Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pašta fažol

RECEPT Pašta fažol

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno

Index donosi recept za iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Sastojci

Varivo

0,5 kg suhog graha

1 glavica luka

2 manje mrkve

150 g korijena celera

2 lista lovora

maslinovo ulje

1 žličica dvostrukog koncentrata rajčice

300 g tjestenine po vašoj želji

sol

papar

Pešt

100 g pancete

4 režnja češnjaka

svježi peršin

Priprema

Suhi grah možete namočiti preko noći kako bi ga omekšali i skratili mu vrijeme kuhanja.

Stavite ga kuhati u hladnu vodu, a nakon što zavrije i kuha otprilike 10 minuta, procijedite ga i bacite vodu.

U loncu u kojem ćete kuhati grah, prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk, celer i mrkvu nasjeckanu na manje komadiće. Stavite i lovor pa sve zajedno pirjajte otprilike 5 do 7 minuta.

Dodajte grah i sve prelijte vodom. Pustite da kuha.

Pešt pripremite tako da u blenderu ili sjeckalici usitnite pancetu, češnjak i peršin dok ne dobijete teksturu paste.

Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pešt i dodajte koncentrat rajčice. Posolite, popaprite i pustite da krčka.

Varivo je gotovo kad grah omekša. Pred sam kraj ukuhajte tjesteninu pazeći na upute na pakiranju kako je ne bi raskuhali.

Napomena

Ukoliko koristite suho meso tada ga stavite kuhati u vrijeme kad ste stavili i grah. Ako želite dodati kobasicu, stavite je pred kraj kuhanja.

Vaša reakcija na temu