Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pasta puttanesca

RECEPT Pasta puttanesca

Brzo i lagano

Skuhajte ovaj klasični umak u jednoj tavi, a zatim prelijte špagete za jednostavan i jeftin obrok. Evo kako ga sprema Good Food.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka, sitno nasjeckana

2 velika zgnječena češnja češnjaka

½ žličice čilija (po želji)

400 g sjeckane rajčice (može i iz limenke)

5 fileta inćuna, sitno nasjeckanih

120 g crnih maslina, bez koštica

2 žlice kapara, ocijeđenih

300 g špageta

½ male vezice peršina, sitno nasjeckanog

Upute

Zagrijte ulje u tavi koja se ne lijepi na srednje niskoj temperaturi. Dodajte luk zajedno s velikim prstohvatom soli i pržite 10 minuta, ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i čili, ako koristite, i kuhajte još minutu.

U luk umiješajte rajčice, inćune, masline i kapare, pustite da lagano provrije i kuhajte nepoklopljeno 15 minuta. Začiniti po želji.

U međuvremenu zakuhajte veliku posudu sa slanom vodom. Skuhajte špagete slijedeći upute na pakiranju, zatim ih ocijedite i pomiješajte s umakom i peršinom.

Vaša reakcija na temu