Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pečeni krumpir s palentom

RECEPT Pečeni krumpir s palentom

Ukusan, mekan i hrskav

Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav, piše Index.

Sastojci

1 kg krumpira

60 ml ulja

Sol po ukusu

Papar po ukusu

3 žlice palente

½ žličice slatke paprike

2 češnja češnjaka, nasjeckana ili protisnuta

Priprema

Krumpir ogulite, operite, prosušite i narežite na kriške.

Kriške krumpira polijte uljem i rukama dobro izmiješajte. Posolite i popaprite te još jednom izmiješajte.

Nasjeckajte (ili protisnite) češnjak pa ga sjedinite s palentom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte, zatim pospite po krumpiru i ponovo dobro promiješajte.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva.

Krumpir rasporedite na pripremljeni lim. Najbolje da slažete jedan po jedan krumpir kako vam se ne bi dodirivali.

Ubacite u pećnicu i pecite 20 minuta.

Poslužite vruće uz umak po izboru. 

Vaša reakcija na temu