Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav, piše Index.
Sastojci
1 kg krumpira
60 ml ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
3 žlice palente
½ žličice slatke paprike
2 češnja češnjaka, nasjeckana ili protisnuta
Priprema
Krumpir ogulite, operite, prosušite i narežite na kriške.
Kriške krumpira polijte uljem i rukama dobro izmiješajte. Posolite i popaprite te još jednom izmiješajte.
Nasjeckajte (ili protisnite) češnjak pa ga sjedinite s palentom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte, zatim pospite po krumpiru i ponovo dobro promiješajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva.
Krumpir rasporedite na pripremljeni lim. Najbolje da slažete jedan po jedan krumpir kako vam se ne bi dodirivali.
Ubacite u pećnicu i pecite 20 minuta.
Poslužite vruće uz umak po izboru.