Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pesto od rukole i pinjola u samo 2 minute

RECEPT Pesto od rukole i pinjola u samo 2 minute

Za aromatiziranje tjestenine, brusketa i kanapea

Lagan, delikatan, ali prije svega vrlo jednostavan, može se pripremiti za par minuta, a sve što vam treba je štapni mikser ili blender.

Sastojci

Za 2 osobe:

50/60 grama rukole

35 grama parmezana ili pecorina

35 grama pinjola

1 ili 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 ili pola manjeg režnja češnjaka (ovisi koliko ste hrabri)

soli po ukusu

Priprema

Rukolu dobro operite i jednako dobro osušite. Prvo izmiksajte češnjak s pinjolima i parmezanom pa dodajte rukolu i ulje. Nekoliko minuta i vaš pesto je spreman.

Posolite i koristite za svoje omiljene recepte! Ako vam ostane, možete ga držati u maloj staklenoj teglici u hladnjaku 2-3 dana (inače postane pregorak).

Mali savjet: ako je nađete, uzmite najnježniju rukolu, onu sa sitnim listićima, manje je gorka, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu