Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pileća krilca iz pećnice

RECEPT Pileća krilca iz pećnice

Istovremeno su i hrskava i sočna

Ova pileća krilca iz pećnice lijepe za prste, a bit će savršena kao mali slasni zalogaji na raznim druženjima. Istovremeno su i hrskava i sočna, piše Recepttura.

Sastojci:

1 kg pilećih krilca s već ranije odrezanim vrhom krilca

30 ml suncokretovog ulja

3 g mljevene crvene paprike po želji slatke ili ljute

3 g češnjaka u granulama

3 g soli

Smjesa za premazivanje:

240 g barbecue BBQ umaka

80 g meda

30 g kečapa

Upute:

Pileća krilca razrezati po zglobu na dva dijela.

Staviti ih u veću posudu, pa na njih dodati ulje i sve dobro rukama promiješati.

U posebnoj posudi pomiješati mljevenu crvenu papriku, češnjak u granulama i sol.

Smjesu posipati po krilcima, pa opet dobro izmiješati rukama da se smjesa dobro zalijepi po njima.

Na dublji protvan od pećnice staviti papir za pečenje, pa preko njega rešetku iz pećnice.

Poslagati krilca na rešetku i staviti ih peći u zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva 20 minuta.

Nakon 20 minuta izvaditi krilca iz pećnice, okrenuti ih na drugu stranu, pa ih vratiti nazad i peći na 200 stupnjeva novih 20 minuta.

U posudi na štednjaku za to vrijeme pomiješati barbecue umak s medom i kečapom i sve dobro izmiješati.

Zagrijavati smjesu da prokuha i onda kuhati na laganoj vatri 2 minute.

Izvaditi krilca iz pećnice, te ih s kistom premazati smjesom s obje strane.

Vratiti krilca u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva još 15 minuta i poslužiti vruće same ili uz neki omiljeni umak.

Vaša reakcija na temu