Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jeff Velis from Pixabay RECEPT Pileći souvlaki - ražnjići na grčki način

RECEPT Pileći souvlaki - ražnjići na grčki način

Dašak Mediterana

Grčka kuhinja je pravo mediteransko čudo. Osim dobro poznate janjetine, piletina i u toj kuhinji ima široku primjenu, bilo u gyrosu ili souvlakiju. Ražnjići su, pak, vrlo dobro poznato rošitlj jelo na našim prostorima, pa zašto ne probati grčku inačicu.

Index donosi recept za ukusne marinirane pileće ražnjiće, ili souvlaki, kojima ćete u svega nekoliko minuta unijeti dašak južnog Mediterana u ove sive dane.

Sastojci za 3 osobe:

600 g piletine

1 limun

Maslinovo ulje

2 režnja češnjaka

Origano

Sol

Papar

Priprema:

Piletinu narežite na kockice, tako da ih možete nabosti na štapiće.

U većoj zdjeli pomiješajte maslinovoo ulje, limunov sok, češnjak, origano, sol i papar (to vam je marinada) i ubacite piletinu. Zdjelu pokrijte aluminijskom folijom i stavite u frižider na sat i pol.

Nakon isteka vremena za mariniranje, kockice piletine nabodite na štapiće za ražnjiće te ih pecite na tavi dok lijepo ne porumene s obje strane.

Za prilog možete odabrati pomfirt, tzatziki umak, a na ražnjiće možete i dodati tikvice ili papriku da jelo bude još bogatije.

Vaša reakcija na temu