Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Piletina u bijelom umaku

RECEPT Piletina u bijelom umaku

Idealno za početnike

Piletina u bijelom umaku idealan je recept za početnike u kuhinji.

Sastojci:

- 1 kg pilećih prsa

- 3,4 češnja češnjaka

- 1 dcl bijelog vina

- 3,4 žlice brašna

- 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.

Isječeno meso posuti brašnom.

Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.

Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.

Kuhati još nekoliko minuta.

Može se poslužiti uz tjesteninu,  ili pire krumpir, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu