Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Piletina u lisnatom tijestu

RECEPT Piletina u lisnatom tijestu

Najbolja je dok je topla

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo, kaže Index.

Sastojci

400 g pilećeg filea, narezanog na kockice

1 glavica crvenog luka

2 žlice ulja

2 češnja češnjaka

2 žlice peršina

100 g dimljene slanine

250 g šampinjona

Sol i papar po ukusu

100 g kukuruza iz konzerve

500 g lisnatog tijesta

Priprema

Nasjeckajte luk, zagrijte ulje i popržite ga u većoj tavi. Nasjeckajte slaninu te ju dodajte luku, zatim očistite i nasjeckajte gljive pa i njih dodajte u tavu.

Nasjeckajte češnjak pa ga dodajte u tavu, zatim dodajte meso. Dodajte kukuruz, dobro izmiješajte, posolite, popaprite, dodajte peršin te ponovno izmiješajte. Gotovu smjesu ostavite da se ohladi.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto te odrežite nekoliko trakica. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Smjesu s mesom prebacite na tijesto i zarolajte. Pekač nauljite, stavite roladu i ukrasite ju trakicama tijesta koje ste prethodno odrezali.

Ubacite u pećnicu i pecite 35 minuta. Poslužite uz salatu, tartar ili bilo koji umak po želji.

Vaša reakcija na temu