Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Pita od čokolade

RECEPT Pita od čokolade

Bombica u kojoj ćete uživati svim čulima

Ova izvrsna pita od čokolade prava je mala čokoladna bombica u kojoj ćete uživati svim čulima. Savršen kolačić uz popodnevnu kavu ili šalicu toplog mlijeka, ali i za razne proslave i svečanosti, piše Recepttura.

Sastojci:

Prvo tijesto:

1 jaje

100 g šećera

100 g margarina ili maslaca sobne temperature

60 g mljevenih lješnjaka oraha ili badema

100 g oštrog brašna

Drugo tijesto:

4 jaja

100 g šećera

150 g margarina ili maslaca sobne temperature

100 g čokolade za kuhanje

1 žlica oštrog brašna

Glazura:

150 g čokolade za kuhanje

6 žlica mlijeka

6 žlica ulja

Upute:

U posudu za miksanje razbiti jaje, dodati mu šećer pa pjenasto izmiksati mikserom.

Zatim u smjesu ubaciti margarin ili maslac i opet izmiješati mikserom.

Pomiješati u posudi mljevene lješnjake s oštrim brašnom te ubaciti u smjesu jaja, šećera i margarina.

Ručno pjenjačom izmiješati smjesu.

Protvan za pečenje veličine 19×33 centimetra namazati uljem i pobrašniti.

Rasporediti tijesto po protvanu i dobro ga zagladiti.

Tijesto staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta.

Za to vrijeme treba napraviti drugo tijesto.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, i od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, te ga staviti sa strane.

U žumanjke dodati šećer i pjenasto umutiti mikserom.

Zatim dodati margarin sobne temperature i opet sve izmiksati.

Čokoladu za kuhanje otopiti, ubaciti u smjesu žumanjaka i izmiksati.

Dodati i oštro brašno, pa opet miksati.

Na kraju u smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i pjenjačom izraditi tijesto.

Nakon 10 minuta izvaditi tijesto koje se peče iz pećnice.

Rasporediti čokoladni sloj po cijelom protvanu i dobro zagladiti.

Vratiti tijesto da se peče na 180 stupnjeva još 50 minuta.

Kad je pita pečena, izvaditi je iz pećnice i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za glazuru u posudi na štednjaku sipati mlijeko i ulje te ubaciti natrganu čokoladu.

Sve zagrijavati uz miješanje da se čokolada otopi i smjesa sjedini.

Glazuru nanijeti preko pite i pustiti da se glazura dobro ohladi prije rezanja i posluživanja.

Vaša reakcija na temu