Pizza može biti i zdrava. Index donosi fini recept.
Sastojci
- 800 g cvjetače
- 2 jaja
- 200 g gaude
- sol, papar, češnjak u prahu
- 2 žlice ulja
- nadjev po želji
Priprema
Cvjetaču operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna riže.(ako nemate multipraktik, poslužite se ribežom koristeći onu stranu s najvećim rupicama).
Usitnjenu cvjetaču kratko popržite na ulju. (oko 10 min).
Začinite po želji (sol, papar i češnjak u prahu).
Cvjetaču ostavite da se prohladi, te dodajte jaja i ribani sir.
Smjesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte pizzu promjera oko 30 cm.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 250°C oko 15 min, dok tijesto ne promjeni boju.
Na pečeno tijesto tek onda možete staviti dodatke za pizzu, pazeći kako ju ne bi pretrpali.
Vratiti u pećnicu na 5-8 min dok se sir ne otopi.
Pizzu kratko prohladiti i poslužiti.