Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pljeskavice sa sirom i šampinjonima

RECEPT Pljeskavice sa sirom i šampinjonima

Možete ih poslužiti uz salatu i prilog po izboru

Sočne pljeskavice od piletine i šampinjona punjene polutvrdim sirom i pečene na grill tavi jelo je koje će vas oduševiti svojim okusom. 

Možete ih poslužiti uz salatu i prilog po izboru.

Sastojci:

250 g mljevenog pilećeg mesa

sol, po ukusu

papar, po ukusu

1 ½ žličice soja umaka

¼ žličice crvene paprike

1½ žličice nasjeckanog peršina

5 g maslaca

1 češanj češnjaka, nasjeckan ili protisnut

½mladi luk, sitno nasjeckan

75 g šampinjona, sitno nasjeckanih

1½ žličice balzamičnog octa

1½ žličice maslinovog ulja

25 g goude ili polutvrde mozzarelle

Priprema:

U tavi otopite maslac te dodajte mladi luk. Pržite dvije minute, zatim dodajte češnjak i pržite još minutu. Uspijte gljive, poklopite i pržite dok tekućina ne ispari, oko 5 minuta.

Maknite poklopac, ulijte ocat te posolite i popaprite po želji. Pržite još 2 minute, sklonite s vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi.

U većoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, gljive, soja umak, peršin te začinite s crvenom paprikom, soli i paprom po ukusu. Stavite 15 minuta u hladnjak.

Izvadite smjesu iz hladnjaka i rukama oblikujte 8 pljeskavica. U sredinu 4 pljeskavice stavite komadić sira, svaku poklopite nenadjevenom pljeskavicom te dobro zatvorite rubove. 

Na srednje jakoj vatri zagrijte nauljenu grill tavu pa počnite pržiti pljeskavice. Pržite ih 5-7 minuta sa svake strane, pišu Index recepti

Vaša reakcija na temu