Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pohani njoki

RECEPT Pohani njoki

Super predjelo i zarazne grickalice

U njokima uživamo u raznim receptima, ali nekako kao da su uvijek pratnja nekom umaku. Ali u ovom receptu su njoki glavne zvijezde. Mekani i pahuljasti, s hrskavim omotačem, pohani njoki ukrast će pažnju na svakom stolu.

Pohani njoki odličan su način da iskoristiš višak njoka od jučerašnjeg ručka, ali možeš ih napraviti i 'namjerno', od cijelog pakiranja. Naravno, možeš ih i zamijesiti kod kuće, i to je brzo i jednostavno...

Ako ti slučajno ostane pohanih njoka, možeš ih čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, do 4 dana. Samo ih prije posluživanja trebaš kratko zagrijati u pećnici na 175 stupnjeva, piše Miss Gastro.

Sastojci

Sol

Njoki 500 g

Jaje 2 kom

Svježe mljeveni crni papar

Krušne mrvice 0,66 šalica

Pecorino romano 0,33 šalica

Brašno 3 žlica

Suncokretovo ulje

Listići svježeg peršina

Umak od rajčice

Postupak

U velikom loncu kipuće posoljene vode skuhaj njoke, uz povremeno miješanje, dok ne budu al dente. Ocijedi njoke, isperi ih hladnom vodom i ponovno ocijedi. Stavi u pleh za pečenje, obložen krpom ili papirom za pečenje - neka se hlade oko 5 minuta.

U međuvremenu u dubokom tanjuru istuci jaja, posoli i popapri. U drugom dubokom tanjuru izmiješaj krušne mrvice i svježe naribani sir pecorino romano.

Ohlađene njoke pospi brašnom i protresi da se svi oblože brašnom. Posoli i popapri.

U velikoj tavi zagrij ulje za prženje na srednjoj vatri. U serijama, njoke umoči u jaja pa u mješavinu krušnih mrvica i naribanog sira.

Panirane njoke prži u serijama, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlaćanu boju - 2-3 minute. Stavi na kuhinjski ubrus i posoli prema ukusu.

Pohane njoke posluži posute nasitno nasjeckanim listićima svježeg peršina i još malo naribanog sira pecirono romano. Uz njoke posluži i umak od rajčice.

Vaša reakcija na temu