Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Polpete od tikvica iz pećnice

RECEPT Polpete od tikvica iz pećnice

Brzo, ukusno i zdravo

Polpete od tikvica su ukusne i zdrave, a iako se uobičajeno peku u ulju. Glas Istre donosi recept za još zdraviju i bržu verziju.

Sastojci:

1 kg tikvica

1 kapula

2 češnja češnjaka

100 g krušnih mrvica

150 g ribanog sira gaude

2 jaja

peršin

sol

papar

Priprema:

Tikvice naribajte, posolite i pustite u cjediljki da odstoje oko pola sata te ih stisnite rukama i ocijedite koliko god možete tekućine.Sitno sjeckani kapulu izdinstajte na malo ulja i na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris.

Ohladite i promiješajte sve sastojke te dodajte sitno nasjeckani naribani sir, krušne mrvice, jaja, peršin, sol i papar.

Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku.

Oblikujte polpete (nemojte raditi prevelike), pa ih slažite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Servirajte uz meso ili ribu po izboru, a odlične su i bez priloga ili uz malo kiselog vrhnja ili jogurt.

Vaša reakcija na temu