Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta. Prijaju u svako doba dana. Posluži ih za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao.
Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom. Naravno, ako ih planiraš jesti s odgodom, pripazi da ostanu topli i hrskavi.
Po želji u smjesu dodaj i svježe, sitno nasjeckano, začinsko bilje, savjetuje Miss Gastro.
Sastojci
Krumpir 4 kom
Mladi luk 1 kom
Jaje 2 kom
Suncokretovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.
Umućena jaja i sitno nasjeckani mladi luk pomiješaj s krumpirom. Posoli i popapri prema ukusu.
Oblikuj popečke i peci ih otprilike 5 minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.
Položi popečke na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.
Posluži toplo.