Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Popečci od krumpira

RECEPT Popečci od krumpira

Brzo gotovi i fini

Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta. Prijaju u svako doba dana. Posluži ih za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao.

Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom. Naravno, ako ih planiraš jesti s odgodom, pripazi da ostanu topli i hrskavi. 

Po želji u smjesu dodaj i svježe, sitno nasjeckano, začinsko bilje, savjetuje Miss Gastro.

Sastojci

Krumpir 4 kom

Mladi luk 1 kom

Jaje 2 kom

Suncokretovo ulje

Sol

Svježe mljeveni crni papar

Postupak

Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.

Umućena jaja i sitno nasjeckani mladi luk pomiješaj s krumpirom. Posoli i popapri prema ukusu.

Oblikuj popečke i peci ih otprilike 5 minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.

Položi popečke na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.

Posluži toplo.

Vaša reakcija na temu