Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Proljetna krem juha od špinata

RECEPT Proljetna krem juha od špinata

Brzo se priprema

Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova krem juha od špinata može biti i zaseban obrok, i to stvarno ukusan...

Ukusna i krem juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napraviš veliku količinu, slobodno zamrzni višak. Okus juhe zamrzavanjem ostaje netaknut, piše Miss Gastro.

Sastojci

suncokretovo ulje 1 žlica

luk 1 kom

špinat 500 g

brašno 5 žlica

povrtni temeljac 600 ml

mlijeko 400 ml

sol

crni papar

kiselo vrhnje 4 žlica

češnjak 1 režanj

Postupak

U velikoj posudi na ulju prodinstaj nasjeckani crveni luk. Dodaj temeljac i vodu. Pusti da prokuha. Posoli i popapri prema ukusu.

Odvoji 5 žlica mlijeka u brašno. Promiješaj dok ne dobijete gustu smjesu. Ostatak mlijeka dodaj u juhu i pusti da prokuha.

Kada je juha prokuhala, smanji vatru, izblendaj štapnim mikserom i postepeno sipaj mješavinu brašna i vode dok ne postigneš željenu gustoću.

Kod posluživanja u tanjur dodaj žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.

Vaša reakcija na temu