Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Proljetna salata s lososom

RECEPT Proljetna salata s lososom

S dolaskom toplijih dana i viših temperatura naše tijelo treba nešto laganiju hranu

S dolaskom toplijih dana i viših temperatura naše tijelo treba nešto laganiju hranu, a salate su naprosto savršen obrok koji će vam dati energije, opskrbiti vas vitaminima, a neće vam teško sjesti na želudac.

Na sam spomen salate vjerojatno vam se pred očima stvori slika zdjele prepune zelenih travki uz pokoju rajčicu, što se nikako ne bi moglo nazvati ručkom. Kada je riječ o salati, ona ne mora biti sadržajno dosadna, već može biti upravno suprotna – prepuna korisnih sastojaka koji će vas napuniti energijom, zasititi i poboljšati vaš imunitet. I ono što je još jako bitno, nakon takvog ručka neće vam se spavati niti ćete se osjećati kao da u želucu imate kamen.

Kako preko zime jedemo nešto težu i bogatiju hranu kako bi nam bilo toplije, s dolaskom proljeća je trebamo zamijeniti upravo salatama prepunim vlaknima koje poboljšavaju probavu. Kako biste se od salate ipak najeli, a ne ostali na pola gladni (jer niste ni pola čovjeka, zar ne?), važno je izabrati nutritivno bogate sastojke poput proteina, mikronutrijenata te zdravih masti i ugljikohidrata, piše N1.

Proljetna salata s lososom

Sastojci:

100 g dimljenog filea lososa

100 g feta sira

dvije šake mladog špinata

masline (količina po želji)

cherry rajčice (količina po želji)

sol, papar, kopar

maslinovo ulje

sok pola limete ili aceto balsamico

kapari

Priprava:

Špinat dobro operite i stavite u zdjelu. Dodajte mu narezanu fetu na kockice, losos narezan na trakice, rajčice na polovice te sve dobro promiješajte. Zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite, dodajte kapare, kopar i sok pola limete ili aceto te promiješajte.

Vaša reakcija na temu