Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Aline Ponce from Pixabay RECEPT Proljetna tjestenina s povrćem i limunom

RECEPT Proljetna tjestenina s povrćem i limunom

Jednostavno, a fino

Proljeće je pravo vrijeme za lagana, šarena i svježa jela. Ova proljetna tjestenina spoj je sezonskog povrća, mirisnog limuna i jednostavne pripreme – savršeno za ručak na suncu ili laganu večeru.

Sastojci (za 4 osobe):

* 350 g tjestenine (npr. penne, fusilli ili tagliatelle)

* 1 vezica šparoga

* 150 g mladog graška (može i smrznuti)

* 1 tikvica

* 1 limun (korica i sok)

* 2 režnja češnjaka

* Maslinovo ulje

* Sol i papar

* Svježi peršin ili bosiljak

* Parmezan (po želji)

Priprema:

1. U velikom loncu zakuhajte vodu, posolite i skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja prije nego što je ocijedite.

2. Dok se tjestenina kuha, operite i očistite povrće. Šparoge narežite na komadiće od 3-4 cm, tikvicu na tanke polumjesece.

3. U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko ga propržite, samo da zamiriše.

4. Ubacite šparoge i grašak, pirjajte 3-4 minute. Dodajte tikvicu i nastavite još 2-3 minute, dok povrće ne omekša, ali zadrži boju i hrskavost.

5. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu, naribanu koricu limuna i limunov sok. Po potrebi dodajte malo sačuvane vode od kuhanja da sve povežete u lagani umak.

6. Začinite solju, paprom i svježe nasjeckanim začinskim biljem. Po želji, pospite naribanim parmezanom prije posluživanja.

Ova proljetna tjestenina je brza, lagana i osvježavajuća – savršen podsjetnik da je sezona novih okusa stigla.

Vaša reakcija na temu