Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ramon Perucho from Pixabay RECEPT Proljetni kolač s jagodama

RECEPT Proljetni kolač s jagodama

Sočan i mirisan

Sočan i mirisan kolač savršeno spaja svježinu jagoda s mekanim biskvitom. Idealan je za tople proljetne dane uz šalicu kave ili čaja. 

Sastojci

- 3 jaja 

- 150 g šećera 

- 1 vanilin šećer 

- 100 ml ulja 

- 200 ml jogurta 

- 250 g glatkog brašna 

- 1 prašak za pecivo 

- 200 g svježih jagoda 

- prstohvat soli 

- šećer u prahu za posipanje 

Priprema

Pećnicu zagrij na 180°C i pripremi kalup za pečenje obložen papirom za pečenje. U zdjeli pjenasto izmiksaj jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodaj ulje i jogurt pa sve dobro sjedini. 

U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, zatim ih postepeno dodaj u smjesu s jajima, lagano miješajući dok ne dobiješ glatko tijesto. Jagode operi, očisti i nareži na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini. 

Ulij tijesto u pripremljeni kalup i po vrhu rasporedi jagode lagano ih utiskujući u smjesu. Peci kolač otprilike 30-35 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suha. 

Ohladi kolač prije posluživanja i po želji posipaj šećerom u prahu. Uživaj u osvježavajućem proljetnom desertu!

Vaša reakcija na temu